در سایتی مطلبی دیدم که نویسندۀ آن با نام مستعار غیرتلی آذری در بارۀ ضرورت آموزش زبان قومیت های ایرانی با منطق و دلیل بحث کرده است . بهمین جهت در ادامۀ مطلب می توانید آن نوشته را بخوانید . حتی عکسی را که ملاحظه می کنید مربوط است به همان نوشته . پس در اصل بنده محتوای نوشته و ضرورت آموزش کلاسیک زبان قومیت ها را نیز قبول دارم و در این ، جای شکی نیست .
![](http://diarim.loxblog.com/upload/d/diarim/image/02-26-2014_09-59-45_%D8%A8-%D8%B8.jpg_%D9%82%D9%88%D9%85%DB%8C%D8%AA_%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg)
آنچه که من چه در فیس بوک و چه در بلاگ اسپوت و یا در سایر نقاط فضای مجازی فریاد میزنم ، این است که ما در مناطق ترک نشین کدام زبان ترکی را میخواهیم آموزش دهیم ؟ ترکی روس زدۀ قفقاز را که به مرور زمان و در طی یک قرن و از وقتی که قسمت های شمالی و شمالغرب ایران را از مام وطن جدا کرده و به روس ها دادند ، بعنوان زبان ترکی میخواهند آموزش دهند ؟ مدعیان آموزش زبان ترکی در ایران آیا متوجه این مهم هستند که زبان محاوره ای ترک زبانان ایرانی با ترک زبانان ایران شمالی (جمهوری جعلی آذربایجان) فرق فاحشی دارد ؟ گذر یک قرن از تاریخ و مجالست آذری زبانان ایران با فارس زبانان ، ایضاً ترک زبانان ساکن در قطعات جدا شده از ایران با روس ها چه تغییراتی در زبان این دو منطقه به وجود آورده است ؟ ار طرفی آیا مسئولین می دانند که پان ترکیست ها به بهانۀ وحدت زبانی ، بیشتر از بیست میلیون ایرانی ترک زبان را میخواهند از ایران جدا و با شش میلیون ترک قفقازی ایرانی الاصل آریائی یکی کرده و بعد از تجزیۀ ایران ، با همکاری ترکیه به فکر تأسیس یک نظام جدید از مرزهای بلغارستان تا مرز های چین تحت عنوان خیالی « دنیای واحد ترک » هستند ؟
اگر میخواهیم به فرزندان آذری زبان ترکی آموزش دهیم ، زبانی را باید به آنها یاد بدهیم که گوششان به همان زبان ترکی که والدینشان یادشان داده عادت کرده است . اکنون اگر زبان فارسی امروز را با زبان فارسی دویست سال پیش مقایسه کنیم ، غیر از این است که زبان فارسیِ دو زمان متفاوت با هم فرق کرده و برای آنهایی که در ادبیات فارسی مطالعه ای ندارند زبانی غریب به حساب خواهد آمد ؟! دقیقاً زبان ترکی آذری ایران با زبان ترکی قفقازی نه تنها این فرق را دارد بلکه از نظر گرامری نیز وجوه افتراق متعدد در این دو زبان مشاهده می شود . که انشاالله به شرط بقای عمر در همین وبلاگ و یا در وبلاگ آذربایجان90 به مدیریت سرکار خانم سیمین نمازی در لوکس بلاگ و سایر وبلاگ هایی که دوستانم بر من تکلیف کنند به شرح وجوه تشابه و افتراق دو زبان ترکی و همچنین آموزش زبان ترکی آذری ایران خواهم پرداخت .
لطفاً در قسمت ادامۀ مطلب نوشتۀ غیرتلی آذری را بخوانید .
ادامه مطلب |